Senaste tekniken

Electrolux är världsledande inom såväl traditionella dammsugare som centraldammsugare. AEG är den senaste i raden av produkter som har fått ta del av den allra senaste tekniken inom detta område.

SENASTE TEKNIKEN

Detta gäller såväl själva aggregatet som alla de tillbehör som används vid städningen. Resultatet blev en produkt i toppklass. Se Energimyndighetens test. Själva aggregatet finns i två utföranden baserat på motorer med olika styrka och olika elektronik. Beteckningarna är modell 860 för basmodellen och modell 870 som har fått Premiumstatus.

Uppsamling av dammet

Dammet kan samlas upp på två olika sätt, antingen i en stor påse på hela 23 liter eller direkt i dammbehållaren vilket från början var den teknik som de flesta centraldammsugare hade. Med tiden kom önskemål om en påse även för centraldammsugare, speciellt från allergihåll. Påsen är tillverkad av syntetfiber i tre lager vilket ger en näst intill oförändrad dammupptagning även med en full påse.

Evakuering av returluften

Returluften från aggregatet leds antingen ut i det fria genom samma typ av rörsystem som används på sug-sidan eller så monteras ett HEPA-filter på aggregatet vilket renar luften från mikrodamm med ned till 0,01 mg/m3, vilket är mycket renare än den luft som finns inomhus. Centraldammsugaren fungerar som en luftrenare då den används. I det senare fallet blir installationen också något lättare och ljudet utomhus elimineras helt och hållet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *